Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 01:38 - ИРИНА БОКОВА - КОМУНИСТКА, ДЪЩЕРЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ УБИЕЦ, НО СЕГА Е "ЕВРОАНТЛАНТИЧКА"
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 522 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageБащата на Ирина Бокова - Георги Боков, е установявал комунизъм, като е избивал културния елит на българската нация след 9 септември 1944 година. На него и през ум не му е минавала идеята за културно сътрудничество и световен мир, когато с ботушите и шмайзера си е разбивал главата на Райко Алексиев - един от най-популярните български
журналисти и интелектуалци. Близките на Райко Алексиев разказват, че тестисите и половите му органи буквално били смазани от ботушите на неговия мъчител. Той е загинал няколко дни след побоя в ужасни мъки, а убиецът му се е издигнал и дълго време беше главен редактор на „Работническо дело" и член на ЦК на БКП.

Да се върна към самото начало. Към онези мои близки, които буквално бедстват. Ще опитам да проектирам тяхната съдба върху биографията на camarade-madame Бокова. По време на комунизма, когато тя ходеше из облаците, те са били политически затворници на режима, наложен със сопата от нейния баща и аналогичните му касапи на хора. При това личности. Хора с качества, многократно надвишаващи нейните. В това число – професионални и като обща култура. Ще карам според възрастта.

Първият(Петър Гогов), икономист, владеещ три чужди езика, е бил шеф на финансите в киноцентъра. Макар от семейство, близко по характер това на товарищ Бокова, вместо да ползва привилегии, предизвикал съветската власт, установена у нас. Осъдили го и прекарал повече от четири години в политическите отряди на Старозагорския затвор.
След дранголника е бил принуден да чисти стълбища на жилищни кооперации. После беше носач в склад на Сточна гара, където се пенсионира, когато навърши 70 години. През втората половина на осемдесетте, под властта на Бокови и идентичните им изверги, преди всеки празник го арестували. Хвърляли го в килия в мазето на едно от районните управления на МВР в столицата. По четири пъти годишно!
Направи партия. И какво постигна? Сега води полугладно съществуване с пенсия от около 260 лева месечно. Централното отопление му е спряно. Почти не ползва електроенергия. Няма телевизор… Признат е за репресиран. Не се явява на пресконференции на лъжерепресираните. Никой, освен мен, когато партията-майка и нейните служби ме допуснат, не го кани в медии. Той се надява Бог да му даде дни, за да види как изпращат в геената не само комунягите, но и овчето стадо. Прав е.
В духа на Хелзинки, от края на седемдесетте вторият(Янко Янков) е призовавал западните посолства да предприемат някакви действия в защита на тотално погазените човешки права в Народна република България. Изпращал е писма до американския президент Роналд Рейгън, до британската министър-председателка Маргарет Тачър и т.н. Юрист, асистент в Софийския университет, опълчил се срещу самия Ярослав Радев – член на ЦК на БКП, също така член на Държавния съвет на НРБ, председател на Съвета по законодателство към Държавния съвет, заместник-председател на Държавния съвет и председател на Законодателната комисия на Народното събрание.
Пред очите на уж бранещите го американски дипломати е арестуван и въдворен на задължителна тежка работа в Девня. После е съден и прекарва почти шест години и половина в Пазарджишкия и Софийския затвор. Лидер на партия, основана от него. Депутат във Великото народно събрание. Университетски преподавател по няколко дисциплини в правните науки. Автор на повече от… 70 издадени книги. Не му позволиха да защити професура и докторска дисертация – напълно подготвени. Пенсионира се като доцент.
Топлофикация запорира половината му пенсия. Неговата съпруга, която има две висши образования, негласно практически е лишена от право на труд. С дъщеря, завършила с отличие езикова гимназия, не по-малко усърдна студентка, направо изнемогват.
Двете деца на Ирина Бокова са добре устроени в САЩ, където другарката „има имоти. Но аз имам една от най-големите заплати в системата на ООН и произходът на парите ми е доказан, обясни тя. Заплатата ми е около 150 хиляди долара годишно и допълнително има коефициент за допълване на сумата, който е горе-долу същата сума,
допълни тя.“

За мен този контраст и то в „свободния свят“ е израз на крайна нехуманност и цинизъм! А за вас?
Третият(Николай Галев) мой близък е най-млад, но е прекарал най-дълго зад решетките на комунистическата сатрапия – цели 14 години в рамките на две присъди. Не съм срещал човек с по-ограбен живот от него. Арестували го още ненавършил пълнолетие. Докато съучениците му отивали на абитуриентски бал, него го карали към следствието на Държавна сигурност…
Автор на четири книги, днес, надхвърлил шейсетте, е принуден да работи на две не особено престижни места и допълнително – в дома си. Оцелява на ръбъ, ако използваме нахалния каламбур на другия комунистически изедник, герой на настоящата публикация.
Изобщо не ще отварям дума за онези мои роднини, приятели и близки, пострадали косвено – загубили дядовци, с майки, бащи, чичовци и т.н., хвърляни в концентрационните лагери и занданите на комунистическата държава. Напълно изключвам себе си. Повечето от тези достойни, образовани, възпитани хора, владеещи чужди езици, израснали в здрава българска среда, чието наследствено имущество е било отнето и не беше върнато – реституирано, устояха и не продадоха душите. С малки изключения, никой от тях не живее кой знае колко по-различно от първите трима.
Докато Бокова…

Братът – Филип Боков, се прочу в Парламента, когато на обвинение за масови убийства, насилия, грабежи и унищожение на народа ни, отправено от трибуната към Българската комунистическа партия и нейната правоприемница БСП, излезе и най-нагло отговори:
„Поемаме вината само с мезета.“
Преди това го бяха прогонили от английската столица, където беше прес-аташе на посолството на НРБ. Тамошната полиция неколкократно беше залавяла съпругата му – снахата на Ирина, да краде стоки от магазините. Когато го върнаха тук, назначиха Филип Боков за заместник-директор на Агенция „София прес“. Неговата секретарка – советская женщина по бащина линия, която досега отказва да ми издаде документ, необходим ми за пенсиониране, сподели с мен, че Боков, Филип Георгиевич, бил „добър шеф“.
Дъщерята на Филип Боков, племенница на Ирина, се… самообеси. Синът му, автоджамбазин, лежа в затвора. Пребиваше майка си. Накрая двамата с неговата млада съпруга загинаха в автомобилна катастрофа.

- https://diagnosa.net/ image



Гласувай:
5



1. alhimik1 - Възмездието не закъснява...
20.09.2021 12:32
!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901541
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031